Moderaternas drömbild

Slavar

Här kan man se vad det är för typer som skall leda Sverige!

Ju mer jag läser om alliansen och dess ledning, ju mer säker blir jag att hälften av svenskarna tänkte med archlet, när dom röstade. Det är sanningen!

Hon hälsar via sin pressekreterare att detta är djupt olyckligt, och skyller på att hon har flyttat in och ut ur landet.

Publicerat 11 oktober 2006 06:51

Kulturminister struntade i tv-avgift

Nya kulturministern Cecilia Stegö Chilò har inte betalat någon tv-licens de senaste 16 åren.

Fem dagar innan hon tillträdde posten som högste ansvarige för Sveriges Television anmälde hennes make tv-innehav för första gången.

Totalt är det minst 15 000 kronor i licensavgifter som Cecilia Stegö Chilò har undanhållit public service-bolagen, skriver Dagens Nyheter i sin nätupplaga.

Hon hälsar via sin pressekreterare att detta är djupt olyckligt, och skyller på att hon har flyttat in och ut ur landet. Men det var först 1995 som hon flyttade till Tyskland. Varken dessförinnan eller efter återflytten till Sverige 1997 har hon betalat någon tv-avgift enligt DN.

Statsminister Fredrik Reinfeldt ville under morgonen inte kommentera uppgifterna om att kulturminister Cecilia Stegö Chilò inte betalat sin tv-licens.

– Han är upptagen. Det får Cecilia Stegö Chiló svara på, säger pressekreterare Oscar Hållén till TT.

Radiotjänsts vd Lars Lindberg tycker det är dåligt att den ytterst ansvariga har stått över systemet. Dessutom är det ett lagbrott att inte betala tv-avgiften. Licensskolkare riskerar polisanmälan och böter. Den som erkänner kan dock göra upp med Radiotjänst om att betala in avgifterna i efterhand.

Nio av tio svenska hushåll betalar sin tv-avgift, som för närvarande uppgår till 1 968 kronor om året.

Publicerat 10 oktober 2006 10:23 i SvD

SvD kunde i lördags avslöja att handelsminister Maria Borelius betalat svarta löner för hjälp i hemmet.

Svart hemhjälp trots miljoninkomst

Nyblivna handelsministern Maria Borelius och hennes man tjänade tillsammans 16,7 miljoner kronor under 1990-talet, de år då handelsministern inte ansåg sig ha råd att betala de barnflickor hon anlitade vitt.

Det har Expressen räknat ut efter att ha granskat parets deklarationer under 1990-talet. Maken var den som tjänade mest, eller sammanlagt 12,9 miljoner under 1990-talet. Maria Borelius var egenföretagare och deklarerade för sammanlagt 3,8 miljoner kronor mellan åren 1990–1999.

Dessutom hade makarna en beskattningsbar förmögenhet på 3,2 miljoner kronor 1996. 1999 var förmögenheten uppe i drygt 4 miljoner kronor. Maria Borelius fick dessutom 1993 i gåva sin pappas villa i Djursholm. Ett hus de sålde för drygt 4 miljoner kronor 1996 då de köpte ett nytt hus i Djursholm för 3,8 miljoner kronor.

Handelsministerns förklaring till att hon i helgen sagt att hon inte hade råd att betala familjens barnflickor vitt är att hon och hennes man hade helt skilda ekonomier och att hon som egenföretagare hade låga eller normala inkomster. Att betala för barnflickan låg på hennes lott.

Comments are closed.